Vyhľadávanie


Kontakt

Pamp00ti3

E-mail: hackpage@azet.sk

TELNET - Prečítať !!!

26.06.2011 18:00

TELNET:

Telnetovanie je najhlavnejsia vec, ktoru potrebuje hackker vediet. Je trochu popisany aj v casti protokolov ale tu sa o nom trocha rozpisem.

Ide o asi najstarsi protokol TCP/IP, zabezpecuje spojovanie strojov prostrednictvom obojsmerneho slabikoveho prenosu, cize co raz napisete nezmazete ani pomocou del ani nicim, teda posiela prikazy po slabikach alebo slovach. Jeho najvecsou vyhodou je ze dokaze spojit vzdialene stroje tak, ako keby boli fyzicky na sebe napojene. Cize vyuziva pamet, hard, CPU, daneho servera na svoje aplikacie. Telnet vychadza z modelu klient-server. Server je proces /telnetd= telnet daemon/ ktory bezi na danom stroji. Klient je program pomocou ktoreho zasielate prikazy cez sever a ten aplikaciam.

Klienta telnet ma kazdy OS uz v sebe, ale existuju aj rizsirene telnetove klienty. Vo windoze spustite telnet napisanim “telnet” do panelu spustit, inac je v c:\windows\telnet, v UNIX OS prikazom telnet.

Telnet klient sa pouziva jednoducho. Zadame IP adresu stroja a port na ktory sa chceme telnetnut. Cize napr.: chceme sa telnetnut na telnetd, ten defaultne bezi na porte 23. Napiseme IP, 222.222.222.222 a 23, connect. moze sa nam objavit nieco ako:

welcome TEST howno s makom 1.22.1

login: /tu musime zadat svoj login/

password: /tu zasa svoje heslo/

/no a potom uz valime normalne podla druhu OS/

pr.2:

telnetneme sa na FTP firmy TEST, zadame 222.222.222.222 a port 21, connect: ukaze sa napr:

TEST howno s makom proFTPd 2.1

/dalej caka na vase prikazy, z toho dovodu potrebujete vediet prikazy a v roznych protokoloch ako POP3, SMTP, FTP, TELNET.........,/

skusime napisat hocico : pravdepodobne to vyblakne please logiwith USER a PASS,

zademe teda

USER ANONYMOUS

PASS /nic/

/zobrazi sa potvrdzujuca sprava alebo nam to oznamy ze nepodporuje anonymneho usere/

Tips: naucte sa prikazy v roznych protokoloch ako su POP3, SMTP, IRC,....., ked neviete ako nato, napiste help, vecsinou to vyhodi par zakladnych prikazov.

- vyskusajte telnetovanie na serveroch, ktore ponukaju shell konto. //na svk. je to host.sk//, najskor sa vsak musite zaregistrovat. potom hodite telnet na 23, zadate meno a heslo, a mate pred sebou unixovy stroj, vecsinou su nastavene minimalne prava, takze moc srandy si neuzijete, ale kto umi ten umi :)